Close

3 criterii importante dupa care sa alegi aspiratorul potrivit

Indatoririle din gospodarie sunt un fapt concret in viata noastra. Aspiratul, stersul prafului, curatatul geamurilor, toate aceste actiuni nu aduc cu sine bucurie. Poate doar in cazul in care ne putem baza pe ajutoare de nadejde. Daca pana acum cativa ani, varietatea de aspiratoare era restransa. Acum, tehnologia a evoluat si un aspirator performant te poate ajuta sa scapi de praful rezultat in urma renovarilor si iti ofera mai mult timp liber pentru tine. Matura este deja de domeniul trecutului, iar batutul covoarelor provoaca rememorari amuzante.

Exista numeroase variante de aspirator: cu sac, fara sac, aspirator vertical, cu functie de spalare. Pentru o curatenie exemplara, trebuie insa sa alegem aspiratorul potrivit noua dupa 3 criterii importante.

1. Cu sac sau fara

Aspirator cu sac sau aspirator fara sac? Aceste doua tipuri sunt cele mai cunoscute, insa aspiratorul cu sac este cel mai popular. Insa, trebuie sa stii ca intre ele exista cateva diferente importante.

Aspiratoarele cu sac au beneficiul de a putea fi curatate mai rar. Insa curatarea sacilor are cateva dezavantaje: expunerea la praf si pretul dat pe sacii de unica folosinta. Exista insa si saci textili care se conserva mai mult timp. Aceste aspiratoare au un pret mai mic decat cele fara sac.

Aspiratoarele fara sac sunt potrivite pentru observarea nivelului de umplere a recipientului. Au o capacitate de absorbtie mult mai mica fata decat cele cu sac. La o anumita perioada de timp, filtrul aspiratorului fara sac trebuie schimbat.

2. Putere

Conteaza atat puterea aspiratorului, cat si puterea de aspirare, insa puterea de aspirare este criteriul cel mai important atunci cand vine vorba de aspirator. Cu cat aspiratorul are o putere mai mare de aspirare, cu atat mai repede podelele tale vor fi curate. La majoritatea aspiratoarelor, exista acum posibilitatea ajustarii pe trepte a puterii. Ea difera si se adapteaza tipului de suprafata peste care trecem si nivelului de praf sau murdarie.

3. Nivel de zgomot

Pe cat mai silentios, pe atat de dorit, nu? Un aspirator galagios iti poate face viata grea, mai ales daca stai la bloc. Esti obligat sa respecti orele de odihna, altfel risti sa deranjezi atat vecinii, cat si pe cei din familie. Un aspirator silentios iti ofera mana libera la alegerea orelor la care vrei sa aspiri.

Este important sa nu ne ghidam numai dupa pret, ci trebuie sa fim atenti si la caracteristicile aspiratorului. Ne vom face viata mai usoara si daca il vom alege conform unor criterii bine stabilite, ne vom putea bucura de el mult mai mult timp. Acum, cand tehnologia a evoluat atat de mult, putem sa ne bazam pe un ajutor de nadejde sa aspire in locul nostru in timp ne rasfatam – aspiratorul robot. Casa noastra va fi curata, lipsita de praf. Un aspirator performant nu va permite sa dai de doua ori cu duza in acelasi loc, economisind astfel timp pretios.

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.