Close

3 motive pentru care sa alegi un vin deosebit la un eveniment important

La orice ocazie speciala, trebuie sa faci planuri din timp. Alegi ziua cu pricina, locatia cu grija, meniul cu bagare de seama, muzica. Mancare trebuie, la randul ei, sa fie insotita de un sortiment de vin care sa o complimenteze, sa o puna in valoare. Din acest motiv, este foarte importanta alegerea vinului ce urmeaza sa fie servit.

Cum alegem vinul potrivit pentru fiecare fel de mancare?

Este foarte important sa cunoastem corelarea intre vin si mancare. Aceasta corelare are la baza relatia intre arome similare, intre texturi si consistente. Astfel, un vin rosu va complimenta o mancare dulce asa cum carnii de pasare ii vom asocia un vin alb sec sau demisec. Daca felul principal cuprinde carne de vanat, se va servi un vin rosu corpolent.

3 motive pentru care sa alegi un vin deosebit la un eveniment important

1. Este o optiune pe care putini o iau in calcul.

Pe cat de importanta este meniul ales pentru eveniment si felurile de mancare selectate, pe atat de important este vinul. Nu de putine ori, in costul meniurile restaurantelor la care se organizeaza evenimente se regaseste si contravaloarea bauturii, a vinului ce urmeaza sa fie servit. Daca acordam importanta cuvenita vinului, succesul petrecerii va fi garantat. Un pahar de vin special va fi intotdeauna rememorat si la evenimente ulterioare si va fi infinit mai apreciat fata de unul de duzina. Asa cum ne respectam pe noi, trebuie sa respectam si invitatii nostri oferindu-le un vin ales pe spranceana.

2. Te bazezi pe calitate si nu pe cantitate.

As putea spune ca in cadrul unui eveniment, cele mai importante sunt 3 aspecte: muzica, mancarea si bautura. Cu ajutorul acestora, reusim sa formam un tot unitar si o ambianta perfecta pentru petrecere. Calitatea vinului servit la cel mai important eveniment din viata ta este primordiala. Este esential sa bei un vin bun si curat. Mai important decat atat este ca a doua zi dupa consumul lui, sa nu te doara capul. Acest aspect este graitor atunci cand vine vorba despre calitatea impecabila a lui. De multe ori tindem sa uitam de importanta bauturii si alegem cantitatea in detrimentul calitatii, lucru cat se poate de negativ. O bautura ieftina in 99% din cazuri garanteaza un fiasco. In cazul unui vin de o calitate exceptionala, daca tragi linie la sfarsitul petrecerii, toate complimentele legate de vin iti vor confirma faptul ca invitatii s-au simtit cu adevarat in elementul lor si s-au bucurat alaturi de tine.

3. Pe cat de multe gusturi, pe atat de multe variante de vin.

Suntem diferiti si, in consecinta, avem gusturi diferite. Insa, recunoastem cu totii un vin cu adevarat bun. E bine sa ne informam din timp cu privire la optiunile pe care le avem, sa alegem sortimentul de vin catre care oscilam in functie de felul de mancare. Optiuni sunt nenumarate, insa este important sa alegem un vin curat, cu certificare. Exista variante pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele, adaptate necesitatilor noastre. Avand in vedere timpul nostru liber limitat, ne putem baza pe ajutor specializat care s-a adaptat cerintei pietei.  In ziua de astazi exista chiar si variante de magazin online specializat.

Un vin bun va avea intotdeauna cerere, va fi apreciat si va va aduce complimentele invitatilor. Este important sa nu omitem importanta lui si sa facem din alegerea lui o prioritate.

Pentru voi cat de important este vinul pe care il oferiti invitatilor la evenimentul pe care il gazduiti?

 

[ABTM id=3925]

2 thoughts on “3 motive pentru care sa alegi un vin deosebit la un eveniment important

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.