Close

Investeste in tine

Nimeni nu se naste invatat. Iar vorba: ” cat traiesti inveti” este perfecta atunci cand vine vorba despre studii. Tehnologia evolueaza, in consecinta, noi trebuie sa evoluam. Este foarte important sa investim in noi. Sa invatam nu doar strictul necesar, ci mai mult decat atat. Este necesar sa avem cunostintele necesare pentru a putea sustine o conversatie cu o persoana nou intalnita si nu numai. Este important sa avem informatii din toate domeniile si sa le stapanim.

Trebuie sa recunoastem ca anii de scoala nu sunt cei mai placuti. Abia asteptam sa devenim adulti si sa incheiem cu studiile pentru a ne putea bucura de viata. Insa, abia atunci cand ne angajam in domeniul dorit realizam ce lacune avem in cunostinte si pe ce ar fi trebuit sa ne axam mai mult. Abia atunci realizam ca ar fi trebuit sa luam in serios tot ce trebuia sa invatam. Pe langa romana si matematica, este obligatoriu sa invatam o limba straina foarte bine, de preferat una de circulatie internationala, cum ar fi engleza sau franceza. De-a lungul timpului, vei fi pus in situatia de a comunica cu persoane care vorbesc o limba diferita de a ta fi va trebui sa te faci inteles. Pentru a stapani foarte bine engleza, pentru a te bucura de un real succes, trebuie, pe langa exercitiile facute acasa si lectiile de la scoala, sa iei niste meditatii engleza. Acum exista numeroase cursuri limbi straine in cadrul carora poti rectifica greselilele pe care le faci deja, poti invata lucruri noi si, la sfarsit, poti vorbi fluent si corect acea limba. Alegand sa faci meditatii, investesti in primul rand in tine.

Daca iti doresti ca pe viitor sa urmezi o facultate cu profil tehnic, este nevoie sa stii matematica. Sa o stii sa o intelegi si sa stii sa o aplici. In cazul in care vrei sa te angajezi intr-un mediu competitiv, pe profil tehnic, trebuie sa iei din timp meditatii la matematica. Te vor ajuta in multe privinte si te vor ajuta ca pe mai departe sa obtii un loc de munca bun si sa fii apreciat pentru tot ceea ce faci din punct de vedere profesional. Societatea noastra este pretentioasa atunci cand vine vorba de un nou angajat. Angajatorul isi doreste sa investeasca intr-un angajat care are cunostinte in multe domenii, cunoaste mai multe limbi straine si este si foarte bun in ceea ce face.

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.