Close

5 trucuri pentru a deveni o persoana matinala

Fie ca esti sau nu o persoana matinala, ai nevoie de o rutina bine pusa la punct. Trebuie sa iti faca placere sa te trezesti dimineata. Daca diminetile tale sunt ca o furtuna si iti ia foarte mult timp sa te trezesti, amani de 3 ori alarma si adormi la loc, nu esti o persoana matinala. Este important ca fiecare dimineata sa fie frumoasa si sa inceapa cu piciorul drept. Tine de tine sa iti imbunatatesti rutina de dimineata pentru a avea o zi lipsita de haos.

Exista cel putin 5 lucruri sau obiceiuri matinale care sunt foarte apreciate si pe care le poti face pentru a deveni incet-incet o persoana matinala.

1. Putin sport dimineata drept inviorare

De ce e bine sa faci sport dimineata? Primul motiv este faptul ca este stimulat metabolismul si astfel, pe tot parcursul zilei, procesul de ardere al grasimilor va fi intensificat. Cel de-al motiv este faptul ca vei radia de fericire si energie datorita hormonilor fericirii -endorfina si serotonina- secretati in urma efectuarii exercitiilor fizice. Cel de-al treilea motiv ar fi faptul ca sportul iti sporeste capacitatea de concentrare, astfel vei da un randament mult mai bun pe tot parcursul zilei in tot ceea ce faci. Poate hormonii fericirii si acea senzatie te vor face sa apreciezi sportul si miscarea si iti va fi mult mai usor sa te trezesti dimineata.

2. O ceasca buna de cafea

Nu stiu cum sunteti voi, dar pentru mine, o ceasca de cafea buna este tot ce imi doresc la prima ora a diminetii. Bautul unei cafele delicioase la prima ora a diminetii poate fi un ritual zilnic ce te poate determina sa te trezesti la timp. Exista nenumarate variante de cafea, trebuie doar sa o alegi pe cea care iti place. Cafeaua la ibric poate fi prea old school, dar te poti baza pe un espressor automat pentru a obtine o cafea delicioasa, rapid si fara batai de cap.

3. Un mic dejun indestulator

Se stie ca micul dejun ar trebui sa fie masa principala a zilei. Este bine si sanatos sa acordam micului dejun importanta cuvenita. La inceputul zilei, organismul nostru are nevoie de energie pentru a functiona corespunzator si nu trebuie sa-l privam de hrana. Un mic dejun format din alimentele tale favorite poate fi apreciat de catre tine. O omleta gustoasa si poate chiar un bol cu oatmeal cu fructe pot fi optiunea perfecta pentru un mic dejun atat sanatos, cat si delicios.

4. Un dus revigorant

In cazul in care nu esti o persoana matinala, este o corvoada sa te trezesti si sa iti revii dupa somnul dulce. Un dus revigorant poate fi exact acel lucru de care ai nevoie pentru a iti reveni. Apa calda care iti imbratiseaza corpul impreuna cu un gel de dus cu o aroma delicioasa pot fi reteta perfecta pentru un inceput de zi cu dreptul.

5. Mai multe ore de somn

Pentru a te putea trezi la timp, este nevoie sa ai parte de multa odihna, suficienta incat sa nu te simti epuizat. In acelasi timp, este foarte important sa respecti un anumit program pe care si organismul tau sa-l invete. In acest fel, te vei trezi mult mai repede si, in timp, la aceeasi ora.

Tu esti o persoana matinala?

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.