Close

3 cazuri in care poti apela la un credit de nevoi personale

Exista oameni si oameni. Oameni care sunt multumiti cu ceea ce au si se gandesc foarte bine inainte de a face o investitie si acei oameni care simt constant nevoia de o schimbare, simt nevoia de a evolua, de a avea ce e mai bun. In ambele cazuri, exista si plusuri si minusuri, mai ales daca bugetul este acelasi pentru ambele tipuri de persoane. Un buget restrans ne face sa dramuim fiecare ban pe care il utilizam pentru “mofturi” si acest aspect ne frustreaza. In acelasi timp, un buget restrans te determina sa iti doresti exact lucrurile pe care ti le poti permite.

Inainte de a te inhama la un credit, trebuie sa te documentezi si sa afli mai multe lucruri pentru a fi sigur ca iei decizia corecta. Este important sa acorzi atentia cuvenita urmatoarelor aspecte:

 • tipul de credit de care ai avea nevoie;
 • comisioanele bancii/institutiei de la care soliciti creditul;
 • moneda in care se face creditul ;
 • valoarea lunara a ratei – este bine sa te gandesti foarte bine la suma pe care o ai disponibila lunar pentru a plati acest credit.

Poti avea nevoie de un credit nevoi personale din mai multe motive, cele evidente fiind:

 • o problema de sanatate a ta sau a cuiva din familie;
 • achizitionarea unei masini;
 • renovarea locuintei;
 • o reparatie urgenta a masinii sau a unui lucru din casa fara de care nu va puteti descurca- o centrala de exemplu;
 • pentru a iesi dintr-un impas financiar.

Exista insa, pe langa urgente, cazuri in care vei dori un credit de nevoi personale pentru a investi in tine:

 1. o vacanta – o vacanta te poate ajuta sa iesi dintr-o pasa proasta, te poate face sa-ti revii dupa un an greu sau poate chiar ai nevoie de odihna. O vacanta la care ai visat mult timp inseamna in acelasi timp o suma mare de bani. Nu tot timpul avem sume atat de mari pentru a ne permite o vacanta. Vacantele nu ar trebui sa fie un lux. O vacanta te ajuta sa te detasezi de problemele cotidiene, te ajuta sa cunosti o cultura noua, sa iesi din zona ta de confort, sa te adaptezi unei situatii noi, sa devii mai bun.
 2. un curs de specializare – de foarte multe ori trebuie sa facem eforturi financiare atunci cand vine vorba de educatia noastra. Odata ce termini facultatea si te angajezi, vei vrea sa fii din ce in ce mai bun pe plan profesional. Vei dori sa evoluezi, sa studiezi din ce in ce mai mult pentru a fi un adevarat profesionist si pentru a iti face treaba la un alt nivel. Si cum poti face toate aceste lucruri? Optand pentru cursuri de specializare. Faptul ca ai urmat o facultate, nu te face in mod automat as in domeniu, dar cursurile de specializare te pot ajuta sa umpli goluri si lacune din cunostinte si sa fii cu adevarat bun in ceea ce faci.
 3. afacerea pe care visezi sa o deschizi – daca iti doresti sa faci acest pas, iti doresti un viitor mai bun, bogat in certitudine. Iti doresti un viitor stabil si stabilitate financiara. O afacere necesita pe langa munca fizica depusa, o investitie financiara consistenta. Chiar daca ai pus deoparte o suma consistenta de bani, de cele mai multe ori, vei avea nevoie de un ajutor suplimentar. Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si costurile variaza in functie de mai multi factori.

Tu pentru ce ai vrea un credit de nevoi personale?

 

 

 

 

 

 

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.