Close

3 lucruri de facut daca simti ca te-ai plafonat

Exista momente in viata in care simti ca te-ai plafonat. Nimic nu te multumeste si iti doresti sa iesi din starea aceasta. Orice ai face nu iti schimba starea de spirit, esti permanent nemultumit. Nu avem intotdeauna energia necesara pentru a fi tot timpul proactivi. Singur te poti ajuta si motiva.

Exista cateva metode prin care poti iesi din starea de plafonare:

1. Iesi din zona ta de confort.

Fiecare dintre noi avem o anumita limita si o toleranta peste care nu trecem. Facem constant efortul de a fi mereu in zona de confort. De ce sa facem un lucru care ar putea sa necesite un efort in plus sau chiar ceva ce nu ne-ar face placere sa facem? E mult mai usor sa evitam acest lucru. Poate ca exact aceasta este cauza plafonarii tale. Este necesar sa depui un minim de efort pentru a evada din banalul cotidian. Mergi la un curs de yoga, picteaza, sari cu coarda, cumpara-ti un bilet de avion cu o destinatie in care ti-ai dorit intotdeauna sa mergi. Nu trebuie sa fii bun la asta. Trebuie sa vrei sa faci ceva pentru tine. Vei vedea ca doar faptul ca ai luat decizia sa faci unul din lucrurile acestea te-a ajutat sa faci o schimbare cat de mica.

2. Invata ceva nou.

Toata viata invatam. In momentul in care invatam ceva nou, ne stimulam activitatea creierului. Poate ca este vorba de o limba care te fascineaza si prin intermediul ei ai ocazia sa afli mai multe si despre cultura tarii respective. Sau poate ca iti doresti sa inveti cum sa folosesti Photoshop. Poate vei merge in sfarsit la lectiile de dans la care visezi de mult timp. Alege un lucru care iti face placere sa-l faci si profita cat mai mult de momentele acelea.

3. Fa ceva ce ti-ai dorit sa faci de mult timp.

Ti-ai dorit intotdeauna sa vizitezi un oras, insa nu ai avut niciodata suficient timp sa te informezi cu privire la posibilitatile pe care le ai? Acum poti face un pas inainte inspre a iti indeplini dorinta.

Se poate sa vrei sa renovezi in sfarsit casa, dar numai cand te gandesti la dezastrul care a rezultat atunci cand ai renovat ultima data, renunti. Poti lua taurul de coarne, poti gasi profesionisti care sa te ajute in cazul renovarilor si poti avea cat de curand casa la care visezi.

Poate ai visat sa iti schimbi tavanul fals, insa neseriasii de la ultima lucrare au finisat gresit imbinarile de la placi osb. Cu o echipa de oameni care se pricep, vei avea parte de un tavan corect finisat.

Sau poate ca vrei sa schimbi acoperisul casei de vacanta, insa ti se pare o corvoada prea mare si actiunea necesita un efort foarte mare din partea ta. Atunci cand vei privi in zare coama acoperis proaspat montat, vei fi incantat.

Concluzia?

Trebuie doar sa depui putin mai mult efort ca de obicei si vei vedea ca lucrurile se vor aseza de la sine si sentimentul de reusita te va incanta peste masura.

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.