Close

Am reluat relatia de iubire cu limba franceza

Inceput de clasa a treia. In fata clasei a aparut o doamna plapanda, usor stinghera, care s-a prezentat intr-o alta limba. Acea doamna in timp m-a facut sa iubesc limba franceza si sa merg chiar si la olimpiade. Am iubit si iubesc in continuare limba franceza. Am realizat, in timp, ca profesorul “sfinteste” materia. Spre marea mea dezamagire, asociam profesonul cu materia si, in timp, am ajuns sa nu imi mai faca placere sa studiez pentru limba franceza.

Acum, dupa o perioada indelungata in care nu am mai avut de-a face cu limba franceza, am hotarat sa iau taurul de coarne si sa reaprind relatia de iubire dintre mine si limba franceza. In ajutor mi-au venit cei de la Eurocor si am ales Franceza pentru incepatori. Presupun ca va veti intreba de ce. Motivele sunt simple: mi-am dorit sa retraiesc emotia unui nou inceput si as dori sa am o baza solida pentru a putea ulterior sa aprofundez aceasta limba. Puteti gasi cursul aici: http://www.eurocor.ro/Cursuri_Franceza_nivel_Incepatori_Interactiv_Online&refsid=BL&refbid=G28.htm impreuna cu alte zeci de cursuri care mai de care mai tentante.

Toata viata noastra invatam. Ne dorim sa ne perfectionam permanent si acest lucru ne este foarte usor in prezent. Eurocor vine in intampinarea nevoilor noastre si ne ajuta sa ne perfectionam in timpul nostru liber, in confortul propriei noastre case, cu un minim de efort. Momentul in care am primit modulul cu numarul I ce cuprinde lectiile 1 si 2 m-a facut sa retraiesc acea zi in care mi s-a spus pentru prima data in limba franceza: Bonjour!

M-am bucurat sa vad ca primele doua lectii contin: alfabetul si pronuntia fiecarei litere, in ajutorul lectiei venind si suportul audio. Majoritatea exercitiilor sunt unele cu suport audio, lucru care mi s-a parut important si de apreciat, mai ales fiind vorba de o limba straina. Daca as fi studiat o limba straina noua, m-as fi bucurat foarte mult de existenta acestui suport audio, fiindu-mi mult mai usor sa invat.

Abia ce am terminat ce-a de-a doua lectie si am realizat ca am facut bine alegand Franceza pentru incepatori. Am uitat multe lucruri si este important ca atunci cand inveti o noua limba sa ai o fundatie solida inainte de a te aventura pe mai departe.

Voi ce limba ati dori sa studiati?

 

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.