Close

Ce produse de make-up trebuie sa ai in trusa ta de incepatoare

Ne petrecem copilaria admirandu-ne mamele atunci cand se machiaza. Le privim cu admiratie si ne dorim sa treaca timpul pentru a avea si noi voie sa ne machiem. De cele mai multe ori, mama sau o ruda de genul feminin iti insufla dragostea pentru frumos si pentru machiaj. Te fascineaza pensulele, felul in care le foloseste, denumirile produselor. Iti doresti ca macar sa le atingi sau chiar sa te joci putin cu ele, poate sa te machiezi chiar.

Atunci cand ai ajuns la varsta in care poti sa te machiezi, ai nevoie de ajutor in alegerea produselor. Chiar daca ti le vei achizitiona singura sau ti le vor achizitiona parintii, este bine sa stii ca exista cateva categorii de produse necesare, dar si cateva de care te poti lipsi pentru inceput.

Daca esti incepatoare in aceasta lume a make-up-ului, este bine sa stii ca ar trebui sa incluzi in trusa ta de inceput produse din doua categorii: produse de make-up si pensule de machiaj si accesorii de machiaj.

  1. Produse de make-up

Pentru inceput este bine sa adoptati un machiaj soft. Astfel veti descoperi in timp ceea ce va place si ceea ce va pune trasaturile in evidenta. Machiajul nu este pentru a crea o masca, ci pentru a estompa micile imperfectiuni si pentru a iti pune trasaturile in evidenta.

  • Fond de ten/ BB Cream

Un fond de ten cu o acoperire mica sau medie buildable este perfect pentru incepatoare. Acesta poate fi aplicat in mai multe straturi in cazul in care se doreste acest lucru. Poate sa se fie aplicat doar in anumite zone pe post de anticearcan in cazul in care exista imperfectiuni ce necesita o acoperire mai buna. Consider ca BB cream este potrivit pentru persoanele care nu au nevoie de o acoperire mare atunci cand vine vorba de baza.

  • Bronzer

Consider ca este un must have. In momentul in care aplici fond de ten sau bb cream, fata are o singura nuanta, iar bronzerul reuseste sa adauge dimensiune fetei si un plus de culoare. Bronzerul trebuie ales in functie de nuanta si subtonul pielii tale. Cu ajutorul bronzerului reusesti sa adaugi putina “caldura” tenului.

  • Rimel/Mascara

Rimelurile sunt simple si waterproof. Cele waterproof sunt potrivite anotimpurilor ploioase si iarna pentru a evita ca rimelul sa se scurga. Rimelul trebuie ales in functie de necesitatile tale. Poate fi pentru alungire, pentru volum sau le poate face pe amandoua.

  • Ruj

Alegerea nuantei rujului este una subiectiva si trebuie facuta dupa mai multe criterii: dupa preferinta, dupa subtonul pielii, dupa nuanta pielii si nu numai. Veti observa ca nu am adaugat un blush in lista de produse necesare. Acest lucru se datoreaza faptului ca un ruj cremos poate fi folosit foarte usor si pe post de blush, avand grija sa estompam foarte bine produsul. Exista numeroase produse care sunt special create pentru a putea fi folosite si pentru buze si pentru obraji.

  • Pudra*

Consider pudra un element obligatoriu atunci cand ai tenul gras sau mixt. Daca iti doresti ca machiajul sa reziste mai mult timp si ai tenul mixt sau gras, recomand folosirea unei pudre calitative.

2. Pensule de machiaj

Niste pensule pentru machiaj calitative iti vor usura aplicarea machiajului. Nu va trebui sa iti faci griji cu privire la aplicarea produselor cu mana. Pensulele de machiaj sunt un accesoriu necesar daca iti doresti o aplicare flawless.

Coreland pensulele de machiaj cu produsele de machiaj ce sunt necesare pentru incepatoare, o lista scurta a acestora ar fi:

  • o pensula de fond de ten– acestea pot fi de mai multe tipuri: plata, de stippling si de blending.O pensula pentru fond de ten plata are tendinta de a lasa dare daca nu este una calitativa. O pensula de fond de ten de tip stippling ofera o acoperire mai mica. O pensula de fond de ten de blending este alegerea perfecta atunci cand iti doresti o acoperire mare a fondului de ten si nu iti doresti dare inestetice.
  • o pensula pentru bronzer – o pensula calitativa pentru fondul de ten este foarte importanta. Ea reprezinta delimitarea intre un machiaj reusit si unul nereusit. O pensula pentru bronzer trebuie sa fie suficient de deasa incat sa estompeze foarte bine marginile, dar nu trebuie sa fie prea deasa pentru ca riscam sa mutam fondul de ten de sub bronzer si sa luam de tot bronzerul.
  • o pensula pentru pudra – aceasta trebuie aleasa in functie de tipul de pudra ales: pudra compacta sau libera; si in functie de efectul dorit: un aspect complet mat sau un aspect usor dewy.

Voi ce produse de machiaj si de pensule considerati ca sunt necesare pentru inceput?

 

 

[ABTM id=3925]

1 thought on “Ce produse de make-up trebuie sa ai in trusa ta de incepatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.