Close

Investeste in propria persoana

In copilarie spunem intotdeauna ca ne dorim sa crestem cat mai repede. Visam la slujbe foarte bine platite pentru a ne putea permite in viitor tot ce nu si-au permis ai nostri parinti sa ne ofere. Ne dorim sa treaca timpul pentru a putea lua viata in maini si pentru a fi responsabili pentru propriul nostru buget. Crestem cu anumite neajunsuri si, desi parintii nostri au facut tot ce le-a stat in putinta sa ne faca toate poftele si capriciile, raman anumite lucruri care lasa cicatrici. Aceste neajunsuri ne-au facut sa promitem ca pentru propria noastra persoana nu vom proceda la fel. Insa realizam tarziu ca tentatiile sunt mari, preturile sunt foarte mari pentru orice raportate la salariul minim pe economie. Si de aici pornesc o serie de frustrari legate de faptul ca nu iti pot tine promisiunile facute.

Exista numeroase situatii care necesita o suma mare de bani: urgente medicale, o defectiune, un eveniment tragic sau unul fericit. Insa exista si cateva situatii care presupun o investitie in propria persoana: o calatorie pe care ti-ai dorit-o foarte mult, un curs de specializare, un curs pentru a invata o limba noua, infiintarea propriei afaceri. In lupta aceasta zilnica de a face bani, cateodata ne pierdem propria persoana in proces. Trebuie sa evitam cu orice pret acest lucru. De multe ori, nu avem buget suficient pentru toate aceste investitii in propria persoana, insa putem apela la un imprumut rapid, mai ales atunci cand este vorba de o sansa unica in viata.

3 lucruri la care trebuie sa fii atent inainte de a lua un credit online:

  • Este nevoie sa stabilesti foarte clar tipul de credit de care ai nevoie.
  • Ai mare grija la comisioane. Atentie, dobanda nu este acelasi lucru cu comisionul. Comisioanele pot sa nu fie stipulate in contract, insa este bine sa te informezi cu privire la ele. Este bine sa fii informat pentru a putea evita cheltuieli mult mai mari decat ai prevazut initial. Comisioanele pot fi de tipul: administrare cont, administrare card atasat contului si nu numai.
  • Stabileste corect data pentru plata ratei. Daca ai optiunea de a alege data la care sa platesti suma aferenta ratei, este bine sa o stabilesti in functie de data in care primesti salariul.
  • Este foarte importanta moneda in care soliciti imprumutul. Se pot vedea usor cazuri din trecut in care o anumita moneda straina a oscilat foarte mult. Acest lucru a determinat incapabilitatea celui care a imprumutat sa achite ratele.

Limitele ni le punem singuri. Putem usor, in cazul in care avem nevoie de o suma mai mare de bani, sa apelam la un credit rapid pentru a ne putea indeplini o dorinta, urmand ulterior sa restituim banii incet, intr-o anumita perioada de timp.

 

 

[ABTM id=3925]

1 thought on “Investeste in propria persoana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.