Close

Sfaturi pentru alegerea mobilei din dormitor

In copilarie ne dorim sa crestem cat mai repede pentru a putea ajunge sa ne cumparam tot ce ne dorim. Timpul trece, devenim adulti si ne asezam la casa noastra. Si caminul nostru trebuie sa se ridice la asteptarile noastre, nu? Visam mult timp la camera noastra perfecta, la dormitorul care sa aiba toate elementele necesare pentru confortul propriu.

 

Este foarte important ca atunci cand alegi mobila din dormitor, sa ai grija la mai multe aspecte:

  • Dimensiunea dormitorului

Primul pas inspre implinirea visului legat de dormitorul perfect este executarea unei schite a dormitorului. Acest lucru va va ajuta pentru stabilirea dimensiunilor maxime exacte pe care le pot avea piesele de mobilier cat si posibilitatile de asezare ale acestora. Este bine sa delimitezi toate elementele de constructie ale incaperii pentru ca acestea vor influenta modul de asezare al mobilierului. In functie de dimensiunile dormitorului, pot exista cazuri in care spatiul necesita un pat de maxim 160 de cm latime si nu de 180. In acest caz va trebui sa excludeti din start seturile de mobilier cu paturi de 180 de cm latime. Exista cazuri in care spatiul nu permite alegerea unui dulap cu usi cu balamale, ci doar a unui dulap cu usi glisante. Un colt al camerei din mansarda nu va putea gazdui un dulap inalt, ci numai o comoda. Situatiile pot fi diverse. Este obligatoriu ca toti factorii sa fie luati in considerare in cazul alegerii fiecarei piese de mobilier care va fi amplasata in acea camera.

  • Calitatea mobilierului

Este important sa alegi mobilier construit din materiale de foarte buna calitate. Acest lucru ii va garanta durabilitatea. Un mobilier ieftin va presupune o schimbare a lui rapida. In cazul unui mobilier ieftin, zgarieturile vor iesi mult mai repede in evidenta, imbinarile nu vor fi facute cu simt de raspundere si acest lucru va afecta aspectul mobilierului.

  • Constructia mobilierului

Este important ca atunci cand alegem orice fel de mobilier sa evitam materialele care se pot deteriora rapid.

  • Spatii de depozitare

In momentul in care alegi un anumit tip de dormitor, este necesar sa verifici spatiile de depozitare. In cazul unul apartament mic, spatiile de depozitare sunt foarte putine si sunt necesare. In acest caz, de exemplu, va fi nevoie sa acorzi atentie unor comode cu mai multe sertare.

  • Tipul de dormitor dorit

Inainte de a pleca in cautarea dormitorului perfect, trebuie sa ai conturat in minte tipul de dormitor pe care ti-l doresti. Poate fi de mai multe tipuri: clasic, modern, traditional si nu numai. Dormitorul trebuie sa fie ales in functie de mai multe criterii: de cate persoane il vor utiliza, daca va fi dormitor principal sau pentru oaspeti.

Voi in functie de ce criterii v-ati ales dormitorul?

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.