Close

Cum sa te asiguri ca dormi mai mult in weekend

Odihna este foarte importanta. De-a lungul timpului s-au efectuat numeroase studii cu privire la durata somnului. Pentru a ne simti odihniti, trebuie sa dormim intre 7 si 9 ore pe noapte, de aici media de 8 ore pe noapte vehiculata mereu. Atat numarul de ore dormite sunt importante, cat si ora la care adormim. Studiile au demonstrat ca atunci cand dormi intre orele 22:00 si 6:00 dimineata, te vei simti mult mai odihnit decat daca ai dormi intr-un interval mult mai tarziu: de exemplu intre 1 si 9 dimineata. Somnul in acel interval nu va fi unul profund deoarece in jurul orei 7 organismul nostru devine activ.

Cu teoria toata lumea sta bine. Ce facem insa cand programul nu ne permite sa ne odihnim mai mult de 6 ore pe noapte? Un program incarcat la servici si poate un part time job si toate lucrurile care trebuie facute acasa dupa servici pot fi factori ce te pot impiedica sa e odihnesti suficient. Ce poti face atunci? Incerci sa te odihnesti mai mult in weekend.

Daca iti doresti sa dormi mai mult in diminetile din weekend pentru a putea compensa cu oboseala acumulata, trebuie sa faci mici eforturi care te vor ajuta. Pentru a te asigura ca te vei odihni mai mult in weekend, trebuie sa ai grija de urmatoarele aspecte:

  • Trage draperiile.

Draperiile sunt necesare in multe cazuri, insa atunci cand iti doresti sa te odihnesti dimineata, acestea sunt indispensabile. Daca tragi draperiile de seara, lumina nu va patrunde in camera si vei reusi sa dormi mai mult.

  • Foloseste dopuri de urechi.

Cu totii avem vecini care sufera de exces de zel, mai ales in weekend. Este adevarat ca poate este singura lor zi libera in care pot face lucrurile cu care au ramas restanti, insa acest lucru nu ii disculpa. Poate chiar sambata trecuta vecinul de deasupra a ales ca unealta de tortura a timpanelor tale unul din cele doua fierastraie. Sau tii minte vara trecuta cand in fata blocului vecinii de la parter construiau o banca si foloseau in fiecare sambata dimineata fierastrau electric? Dopurile de urechi te vor salva din situatia de a te trezi in zgomote deranjante.

  • Amana toate alarmele.

Un aspect foarte important ar fi amanatul alarmelor. Cu siguranta nu iti doresti sa sune alarma la 6 dimineata in weekend. Ai nevoie sa-ti reincarci bateriile si cateva alarme buclucase cu siguranta te vor impiedica sa faci asta.

  • Da telefonul pe silentios.

Un aspect care merge mana in mana cu cel anterior ar fi datul telefonului pe silentios. Asigura-te ca anunti familia si prietenii ca vei face acest lucru pentru a evita ingrijorarea lor. In acest fel, nu te va deranja nimeni.

  • Elibereaza-ti programul de dimineata.

Daca te simti foarte obosit si iti doresti sa dormi mai mult sambata dimineata, incearca sa faci lucrurile care nu necesita amanare dinainte. Este foarte important sa fii putin atent la time management si vei avea succes.

Ce alte sfaturi ati avea?

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.