Close

3 obiecte INDISPENSABILE pentru alimentatia bebelusului cand alaptarea nu este posibila

 

In primele luni de viata, bebelusul trebuie sa manance regulat, iar cei mai multi medici recomanda hranirea celui mic din 3 in 3 ore. In aceasta perioada, mamicile, in general, nu isi lasa puiul din vedere si sunt tot timpul alaturi de el.

Ce faci, insa, daca alaptezi, si esti nevoita, dupa o perioada, sa pleci la munca sau sa rezolvi unele probleme, iar copilul va fi lasat, pentru cateva ore, in grija altcuiva? In cazul in care acest lucru se intampla, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu mancarea bebelusului! In ziua de azi, exista solutii pentru ca acesta sa isi pastreze programul regulat de masa si sa fie satisfacut din acest punct de vedere, chiar daca tu nu vei fi, in permanenta, langa el. Astfel, vei putea sa iti continui activitatile, fara sa te simti vinovata fata de cel mic!

Descopera care sunt lucrurile necesare pentru hrana bebelusului:

  • Pompa de san

Exista doua tipuri de pompe care pot fi utilizate de catre mame: cea manuala si cea electrica. Acestea sunt folosite pentru a colecta excesul de lapte matern si pentru a-l depozita pentru nevoi ulterioare. Astfel, pentru momentele in care esti departe de cel mic, dar si pentru confortul tau, poti folosi acest obiect ori de cate ori simti nevoia. Laptele obtinut poate fi depozitat in frigider, in recipiente speciale. Nu uita, insa, sa le etichetezi pe acestea cu data in care ai obtinut alimentul. Daca nu ai o astfel de pompa, dar iti doresti una, acceseaza https://www.babyneeds.ro/pompe-de-san/, unde vei gasi atat modele manuale, cat si electrice. Exista anumite diferente intre acestea, precum pretul si durata procesului. De exemplu, pompele electrice costa mai mult, dar sunt mai rapide, iar tu depui mai putin efort. Este important sa o alegi pe cea care se potriveste cu nevoile si cu dorintele tale!

 

 

 

  • Sterilizatoare

In trecut, sterilizarea biberoanelor si a altor accesorii pentru bebelusi se facea prin fierbea acestora in apa. Acum, insa, exista aparate speciale cu acest scop, si anume sterilizatoarele. Acestea sunt de doua tipuri: cu aburi sau pentru microunde. Poti sa vezi preturile la sterilizatoare de ambele feluri, online, pe site-ul BabyNeeds.ro. Acestea pot avea o capacitati diferite, fie pentru un singur biberon, fie pentru mai multe. Procesul de sterilizare al obiectelor pentru bebelusi este foarte important pentru sanatatea lor, mai ales ca sistemul acestora imunitar nu este inca dezvoltat. Asadar, protejeaza sanatatea bebelusului tau prin intermediul aparatelor speciale!

 

  • Recipiente speciale si biberoane

Pentru momentele in care esti departe de cel mic, sau daca ai inceput procesul de intarcare, vei avea nevoie de cateva obiecte, precum recipientele speciale pentru stocarea laptelui din pompa de san sau tetine si biberoane. Acestea din urma pot fi facute din plastic sau sticla, si de asemenea, exista in diverse marimi. Tetina se alege in functie de varsta, dar si de preferintele bebelusului. Alte lucruri de care trebuie sa tii cont cand vine vorba despre alegerea acestora sunt marimea, materialul si fluxul de curgere.

 

Pentru momentele in care esti departe de cel mic sau in cazul in care unele probleme de sanatate nu iti mai permit alaptarea acestuia direct la san, asigura-te ca ai toate aceste lucruri necesare pentru masa bebelusului!

 

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.