Close

3 idei accesibile pentru a iti tine copilul ocupat

Nu sunt parinte, insa din exterior, intr-un mod obiectiv, am ajuns la concluzia ca parintii sunt niste eroi. Oameni care isi dedica existenta pentru binele copilasului lor si pe ei se lasa pe planul secund. Apreciez parintii care se dedica intru totul educatiei copiilor lor si totodata empatizez cu parintii care, pentru a isi pastra echilibrul, vor o mica pauza de cateva de minute la o perioada mai lunga de timp, iar odata capatat echilibrul, revin la ceea ce fac cu drag. Stresul cotidian isi pune amprenta de foarte multe ori in viata parintilor. Nevoile copilasilor sunt mari, bugetul este restrans de cele mai multe ori si trebuie sa jongleze cu prioritatile.

Exista momente in viata unui parinte in care faptul ca al lor copil nu mai apreciaza ca la inceput jucariile pe care le are este un motiv de ingrijorate si teama. Trebuie sa recunoastem ca exista alternative mult mai ieftine atunci cand vine vorba de activitatile pe care le poti face cu al tau copilas. Oricare din cele trei activitati enumerate mai jos poate fi mult mai distractiva decat orice joc lego nou si orice papusa ce spune 50 de propozitii:

1. Faceti o activitate impreuna.

Indiferenta ca jucati ascunsa, faceti un puzzle sau construiti un castel din nisip, important este timpul petrecut impreuna. Valoreaza mult mai mult decat orice ora petrecuta la locul de joaca sau in acea cofetarie preferata a copilasului. Cu ajutorul unui learning tower, puteti sa va lasati copilasul sa va ajute in bucatarie. Astfel va invata lucruri noi, isi va dezvolta dexteritatea si, cu siguranta, ii veti capta atentia intru totul.

2. Printati cateva foi cu personajele lui preferate din desene si ajutati-l sa coloreze.

Cartile de colorat poate ca nu il atrag sau de cele mai multe ori sunt la preturi destul de piperate. O alternativa accesibila este sa printezi tu cateva foi pe care sa le coloreze sau sa le colorati impreuna. Va fi o activitate pe care o va aprecia. Puteti profita de ocazie pentru a il ajuta sa coreleze culorile intre ele si sa ii aratati in acelasi timp cum sa coloreze fara sa depaseasca conturul. Daca detii deja o imprimanta foto, iti va fi mult mai usor sa duci la bun sfarsit aceasta misiune. In cazul in care contururile personajelor nu sunt suficient de vizibile, trebuie sa verificati cartusul, cartus hp 650, poate acesta trebuie schimbat.

3. Lasati-l sa picteze cu mainile sau sa lase urme colorate cu piciorusele.

O activitate foarte amuzanta atat pentru tine, cat si pentru copilasul tau, poate fi pictatul cu mainile sau picioarele. Intr-adevar, nu este o activitate foarte “curata”, insa veselia de pe chipul lui merita orice lucru spalat si sters ulterior. Puteti in acelasi timp sa il rugati sa va spuna culorile pe care le foloseste si sa faca conturul propriilor lui palme. Nici aspectul senzorial nu va fi lasat la o parte.

Exista alternative mult mai putin costisitoare atunci cand vine vorba de joaca cu propriul copilas. Important este sa fim putin creativi si inventivi.

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.