Close

3 lucruri pe care vreau sa le fac vara asta

Nu stiu cum sunteti voi, insa eu sunt acel gen de persoana care adora sa isi faca rezolutii pentru noul an. La miezul noptii, inainte de intrarea in noul an, imi propun exact ce as dori sa fac in anul nou ce urmeaza si ce as dori sa realizez. Ma bucuram pentru anul ce tocmai a trecut, fac un “recensamant” si imi dau seama ce am facut bine si la ce as putea sa lucrez mai mult in noul an ce tocmai a venit. Recunosc ca nu de putine ori mi-a fost dat, la sfarsitul anului, sa concluzionez ca am avut dorinte si aspiratii mult prea mari si deloc realiste. Printre exemplele care imi trec acum prin minte pot enumera : mi-am dorit sa fac yoga, dar nu am voie sa imi fortez spatele, mi-am dorit sa invat chineza, insa  timpul liber atat de scurt nu-mi permite sa ma ocup asa cum ar trebui de invatat. Acestea au fost in trecut. Acum recunosc ca anul acesta am fost mai realista. Daca in trecut imi doream sa primesc diverse lucruri scumpe, sa am bani pentru lucruri materiale de care nu aveam neaparat nevoie si sa realizez lucruri superficiale, anul acesta mi-am facut alt plan de bataie.

Anul acesta am incercat sa ma pun pe mine pe primul loc, sa ma gandesc exact la ceea ce primeaza pentru mine. Am avut grija sa imi stabilesc prioritatile si sa ma ghidez dupa ele si sa le acord importanta cuvenita.

Daca in prima parte a anului am dus la bun sfarsit ceea ce mi-am propus, am ajuns in luna iunie si am realizat ca in aceasta vara imi doresc sa fac  3 lucruri pentru mine:

1. Sa ma axez mai mult pe sanatatea mea.

Faptul ca tatal meu a murit intr-un spital nu ma ajuta deloc in “relatia” mea cu doctorii. Decat sa merg la doctor, prefer sa astept sa treaca de la sine. Si nu este in regula. Cu teoria stau foarte bine, practica imi este totusi imposibila. Dar va trebui sa fac o schimbare. Pe langa analizele anuale, va trebui sa mananc mai sanatos, sa fac sport si sa ma tin de acest nou stil de viata sanatos.

2. Sa pun mai mult pret pe confortul meu.

In trecut eram de parere ca trebuie sa ma multumesc cu ce am si cu situatia actuala. Acum am realizat ca trebuie sa pun confortul meu pe primul loc. Imi doresc sa imi cumpar una din acele centrale pe gaz pentru a avea apa calda tot timpul anului, nu doar atunci cand dau drumul la boiler. In acest moment detin doar centrala pe lemne. Si imi doresc sa cumpar una din acele drujbe vazute in magazin pentru a putea taia singura lemnele pentru centrala. Asa nu va trebui sa mai platesc pe nimeni sa faca ceva ce voi putea face si singura.

3. Sa imi recapat increderea in mine.

Ultimul lucru este si cel mai important. Mi-am pierdut increderea in mine si imi doresc sa o recuperez. Am foarte mult de muncit cu propria persoana, insa odata ce voi indeplini aceasta dorinta, voi fi foarte fericita.

 

Voi ce va doriti sa indepliniti vara aceasta?

[ABTM id=3925]

1 thought on “3 lucruri pe care vreau sa le fac vara asta

  1. Sper sa reusesti sa le bifezi pe toate! Eu vreau pelerina draguta – noua mea obsesie :)) m-ar ajuta sa nu mai urasc asa mult ploaia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.