Close

Aspecte de luat in calcul cand ai un caine

 

Asa cum spune o veche zicala, “Cainele este cel mai bun prieten al omului.” El il apara, ii este fidel, il iubeste. Intruneste intocmai toate calitatile si atributele unui membru al familiei. Tocmai datorita acestui lucru dorim sa oferim tot ce e mai bun animalului nostru de companie.

Insa asa cum un caine aduce bucurie in viata noastra, asa trebuie sa aducem si noi intr-a lui. De aceea este foarte important ca inainte sa pornim pe drumul spre a ne achizitiona un caine sa ne documentam cu privire la ingrijirea lui si nu numai.

Cateva aspecte de luat in calcul cand ai un catel:

1.RASA

In primul rand, trebuie sa luam in calcul rasa din care acesta face parte. Exista boli specifice fiecarei rase de caini si stiind cauze si simptome putem tine sub control mai usor sanatatea patrupedului nostru. Una din bolile frecvent intalnite la cateii de rasa este insuficienta renala caini.

  1. CATEGORIA DE GREUTATE

Al doilea aspect este categoria de greutate din care face parte. In functie de acest lucru trebuie sa ii estimam cantitatea de hrana, apa pe care trebuie sa i-o oferim si vitaminele in cantitatea necesara greutatii lui. In functie de greutatea cainelui se ofera si calciul, un ajutor de nadejde in dezvoltarea oaselor cainelui si nu numai.

  1. TIMPUL PE CARE I-L ACORDAM

Este bine sa luam in calcul cu foarte mult simt de raspundere acest aspect. Un caine are nevoie de mult timp din partea noastra. Trebuie sa se bucure de plimbari zilnice, de igiena zilnica, de periat, lucruri care necesita timp si atentie. Trebuie sa ii acordam timp pentru a isi face nevoile fiziologice si nu numai. Plimbarile sunt indispensabile chiar si pentru consumarea energiei. Veti ajunge cu el obosit acasa si probabilitatea de a face nazbatii este mai mic. In cazul in care nu ii oferim toate aceste lucruri, riscul ca el sa se imbolnaveasca este foarte mare.

  1. SPATIUL PE CARE I-L OFERIM

Orice caine, ca orice animal de companie de altfel, are nevoie de un anumit spatiu pentru a alerga, pentru a isi marca teritoriul.

  1. IGIENA ZILNICA

Pentru ca un caine sa aiba un aspect ingrijit, trebuie sa fie periat, sa aiba ghearele curate.

Nasul ar trebui sa fie verificat constant. Starea lui indica starea de sanatate a cainelui. Un nas umed indica un caine sanatos, iar un nas uscat este indicatorul unei probleme de sanatate.

Urechile trebuie si ele curatate cu foarte mare grija. Cerumenul impiedica un auz fin, dar trebuie curatat cu o atentie sporita. Contactul apei cu urechea poate provoca otita.

  1. SERVICII MEDICALE DE CALITATE

Cel mai important aspect este un serviciu medical de calitate. Controalele periodice impreuna cu vaccinurile obligatorii sunt doua aspecte foarte importante legate de sanatatea catelului. Servicii medicale de calitate iti garanteaza faptul ca te vei bucura o perioada indelungata de al tau patruped. O urgenta medicala nu trebuie sa fie cea care sa te determine sa cauti un doctor bun. Trebuie sa cauti recomandari inca de la inceputul convietuirii tale cu al tau catelus. Daca locuiesti in Bucuresti, exista chiar si un cabinet veterinar non stop Bucuresti

.

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.