Close

Cele trei actiuni care iti redau zi de zi increderea de sine

Viata ne poate da anumite lectii de-a lungul timpului. Si aceste lectii pot lasa urme adanci sau superficiale, in functie de cat de puternici suntem. In urma lor, ne putem pierde increderea in propria persoana si doar cu eforturi o putem recapata. Cel mai important este sa identificam exact cauza care ne-a zdruncinat incredere in sine si sa incercam ulterior sa lucram cu propria persoana. Cel dragi, cei care ne inconjoara in fiecare zi, pot contribui cu succes la motivatia noastra de a ne recapata incredere in sine, insa cea mai important este monologul nostru interior. Identificam problema, o analizam si cautam solutii sa o anihilam. Aceste solutii pot fi aplicate pe o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, in functie de cat de grava este problema de la care s-a plecat.

Oricare ar fi fost cauza ce ne-a facut sa nu mai avem incredere in propria persoana, exista trei actiuni pe care le putem intreprinde zilnic pentru a ne redobandi incredere in sine:

1. Citesti un material motivational.

Exista momente in viata in care alinarea unei persoane se izbeste de un zid care impiedica informatia sa treaca. Fiecare persoana trece orice informatie prin propriul filtru si in functie de principiile de viata si personalitate. De-a lungul timpului au fost scrise numeroase materiale motivationale despre increderea in sine si chiar despre lipsa ei, in speta. Chiar daca poate pare la inceput ca nu va avea un impact documentarea aceasta, este bine sa cautam si sa citim noi pentru a putea trece informatia prin propriul filtru, pentru a putea trage propriile concluzii si invataturi. Se poate ca aceste informatii sa ajute la schimbarea opticii asupra situatiei in care va aflati. Puterea exemplului este importanta si putem invata foarte multe lucruri din experienta de viata a altor persoane. Doar o persoana care s-a confruntat cu probleme legate de increderea in sine poate sa scrie despre acest subiect.

2. Vorbesti intr-un mod pozitiv despre propria persoana.

Oricat de jos am fi cazut, trebuie sa ne rezervam in fiecare zi cateva minute pentru a reflecta asupra propriei noastre persoane. Vom gasi defecte si calitati, lucruri care ne plac si care nu ne plac la propria persoana. Putem alege sa incercam sa indreptam lucrurile care nu ne plac sau chiar sa ne impacam cu ele. Iar in legatura cu lucrurile care ne plac, putem sa le reamintim mental de fiecare data cand nu avem o stare foarte buna. Cu un strop de realism, putem sa ne recunoastem noua ca avem calitati care trebuie sa fie puse in valoare si care ne diferentiaza de cei din jurul nostru. Recunoasterea calitatilor este un pas inainte spre redobandirea increderii in propria persoana.

3. Zambesti.

Este demonstrat stiintific ca un zambet sau un suras, chiar si fortat, pot induce o stare de bine. Zambeste de oricate ori simti nevoia si ai nevoie de un pick me up. Daca avem o nemultumire legata de dantura noastra care ne impiedica sa zambim cu pofta, exista nenumarate optiuni care iti pot veni in ajutor: una din ele este un implant dentar. Pentru a putea face o alegere buna, putem sa ne informam cu privire la mai multe aspecte: putem investiga cat costa un implant dentar, putem gasi recomandari pentru cabinete care fac cel mai bun implant dentar. In cazul in care frica este un impediment in calatoria noastra spre un zambet perfect, putem cauta alternative pentru implant dentar intr-o zi.

 

Cu putin ajutor si munca de convingere cu propria noastra persoana, avem posibilitatea sa recuperam increderea in sine atat de mult dorita.

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.