Close

Pasi importanti catre o culoare a parului uniforma acasa

In fiecare zi facem tot ce ne sta in putere sa fim cea mai buna varianta a noastra. Orice artificiu, orice tratament facial, o noua culoare de par pot face minuni in legatura cu increderea de sine. Nimic nu se compara cu senzatia din momentul in care iesi din salon. Sentimentul de implinire atunci cand ai parul proaspat coafat, cu volum, poate o culoare noua a parului nu poate fi comparat cu nimic. Daca parul tau arata bine, poti fi chiar si nemachiata si nu se va observa acest aspect.

Parul este o parte importanta a aspectului nostru fizic, iar momentele in care nu il ingrijim si asezam asa cum ar trebui se fac vazute imediat. Asa cum avem grija de corpul nostru sa fie hidratat, de tenul nostru sa aiba o nuanta uniforma, in acelasi mod trebuie sa avem grija si de par, respectiv de nuanta parului.

Exista momente in viata in care ne dorim sa facem schimbari in privinta parului, sa ii schimbam nuanta, sa il inchidem sau sa il deschidem cu doua trei nuante, sa adoptam un balayage. Pentru oricare din aceste optiuni, pentru a putea obtine o nuanta uniforma a parului, indiferent daca alegem sa ne vopsim acasa sau la salon, trebuie sa tinem cont de niste aspecte importante.

Primul si cel mai important aspect este alegerea unui tip de vopsea de par profesionala. In acest mod ne asiguram ca vom mentine sanatatea podoabei noastre capilare. O vopsea profesionala rezista mult mai mult pe par si isi mentine intensitatea nuantei o perioada mai lunga de timp, are ingrediente mult mai sigure, daca o folosesti nu risti sa patezi fetele de perna si prosoapele.

Atunci cand alegem o vopsea de par trebuie sa tinem cont de mai multe lucruri:

  • de momentul in care ne-am vopsit ultima data;
  • daca este prima data in care te vopsesti sau te-ai mai vopsit in trecut;
  • de tipul nostru de par;
  • de cantitatea de fire albe;
  • de procesul pe care dorim sa-l facem- sa inchidem nuanta parului sau sa o deschidem;
  • daca dorim sa aiba amoniac sau nu.

La fel de important este si procesul de aplicare a vopselei. In cazul in care dorim sa deschidem parul cu cateva nuante este recomandat sa se inceapa aplicarea dinspre ceafa spre fata. Crestetul capului este o zona mult mai calda, iar parul tinde sa se deschida intr-un ritm mai rapid fata de cel de la ceafa. In cazul in care dorim sa aplicam o nuanta mai inchisa de vopsea, este recomandat sa incepem din fata spre spate. La fel de important este modul de aplicare in cazul in care este prima data cand ne vopsim. In cazul in care trebuie sa vopsim doar radacinile, bine este sa folosim aceeasi nuanta folosita anterior pentru a evita diferente vizibile intre parul crescut si cel vopsit.

Nu in ultimul rand, ingrijirea parului in perioada ulterioara vopsirii este cheia in a mentine o nuanta frumoasa a parului. O rutina specifica parului vopsit impreuna cu produse de styling si ustensile de aranjare a parului profesionale pot fi acel trio magic ce va vor face sa aveti mereu parul ca proaspat iesit din salon.

 

 

 

[ABTM id=3925]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.